Reanimatie inclusief AED (BLS)

Algemene informatie
BLS staat voor Basic Life Support. Voor de meeste mensen beter bekend als reanimeren. Reanimeren is iets dat iedereen kan leren. In de training Basic Life Support (BLS) leert u hoe u een volwassene met een circulatiestoornis (hartstilstand) op de best mogelijke manier kunt helpen.

Opleiding
De KNV EHBO afdeling Baarn is aan het inventariseren of in het cursusjaar 2017 / 2018 opleidingen kunnen worden gestart voor het certificaat BLS van de European Resuscitation Council (partner van de Nederlandse Reanimatie Raad). Voor de opleiding Basic Life Support is geen specifieke vooropleiding nodig.

De opleiding bestaat uit 1 dagdeel van 4 uur en zal worden gegeven in ons lokaal aan de Berkenweg 43 A te Baarn. De lessen worden gegeven op zaterdag van 9:00 tot 13:00 uur.

Kosten
De kosten voor de opleiding bedragen € 30,-.
Dit is inclusief lesmateriaal, koffie / thee tijdens de les en het certificaat.

Informeert u ook eens bij uw zorgverzekeraar. In sommige gevallen betaalt uw zorgverzekeraar mee aan de kosten voor een EHBO opleiding.

Aanmelden
Wilt u zich aanmelden voor de opleiding Basic Life Support (reanimatie) afdeling Baarn? Meld u zich dan nu aan via het inschrijfformulier. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk contact opnemen.

Certificaat
Het Certificaat geeft aan dat uw kennis en vaardigheden heeft op het gebied van reanimatie met gebruik van AED. Het Certificaat kan actueel gehouden worden door het iedere 2 jaar te her certificeren. In die periode houdt u uw kennis op peil door nascholing bij de KNV EHBO afdeling Baarn te volgen.

Examen
Het examen wordt afgenomen door een Instructeur Eerste Hulp met aantekening (P)BLS/AED erkend door de NRR.