Reanimatie van kinderen (PBLS)

Algemene informatie
PBLS staat voor Pediatric Basic Life Support (reanimatie van zuigelingen en kinderen). Iedereen die een gewone reanimatie cursus heeft gevolgd, kan het geleerde ook toepassen op kinderen en op deze manier goede eerste hulp verlenen. Mensen die echter veel met zuigelingen en/of kinderen actief zijn, die een grotere kans hebben met een zuigelingen en/of kind in nood geconfronteerd te worden of die daar interesse in hebben, kunnen een speciale reanimatie cursus, specifiek gericht op zuigelingen en kinderen, volgen. Hier leert u omgaan met het feit dat een zuigeling en kind fysiek kleiner is. Tevens leert u dat een zuigeling en kind nog beter geholpen kan worden wanneer u deze iets anders benadert dan bij de reanimatie van een volwassene. Dit omdat de achterliggende oorzaak van een circulatiestoornis bij zuigelingen en kinderen vaak anders is.

Opleiding
De KNV EHBO afdeling Baarn is aan het inventariseren of in het cursusjaar 2017 / 2018 opleidingen kunnen worden gestart voor het certificaat PBLS van de European Resuscitation Council (partner van de Nederlandse Reanimatie Raad). Voor de opleiding Pediatric Basic Life Support is het certificaat Basic Life Support vereist. Deze opleiding kan niet zonder voorkennis worden gevolgd.

De opleiding bestaat uit 1 dagdeel van 4 uur en zal worden gegeven in ons lokaal aan de Berkenweg 43 A te Baarn. De lessen worden gegeven op zaterdag van 9:00 tot 13:00 uur.

Kosten
De kosten voor de opleiding bedragen € 30,-.
Dit is inclusief lesmateriaal, koffie / thee tijdens de les en het certificaat.

Informeert u ook eens bij uw zorgverzekeraar. In sommige gevallen betaalt uw zorgverzekeraar mee aan de kosten voor een EHBO opleiding.

Aanmelden
Wilt u zich aanmelden voor de opleiding Pediatric Basic Life Support (reanimatie) afdeling Baarn? Meld u zich dan nu aan via het inschrijfformulier. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk contact opnemen.

Certificaat
Het Certificaat geeft aan dat uw kennis en vaardigheden heeft op het gebied van reanimatie bij zuigelingen en kinderen. Het Certificaat kan actueel gehouden worden door het iedere 2 jaar te her certificeren. In die periode houdt u uw kennis op peil door nascholing bij de KNV EHBO afdeling Baarn te volgen.

Examen
Het examen wordt afgenomen door een Instructeur Eerste Hulp met aantekening (P)BLS/AED erkend door de NRR.