Eerste Hulp bij Wandelletsel (EHW)

Algemene informatie
Met het certificaat Eerste Hulp bij Wandelletsel (EHW) kunt u assisteren bij wandelevenementen en voor eerstehulpverleners, die als wandelaars meer willen weten over de specifieke ongevallen die voorkomen bij deze groep.

Opleiding
De KNV EHBO afdeling Baarn organiseert in het cursusjaar 2020 bij voldoende aanmeldingen de opleiding Wandelletsel conform de richtlijnen van het Oranje Kruis. Voor de opleiding Wandelletsel is het Diploma Eerste Hulp vereist. Deze opleiding kan niet zonder voorkennis worden gevolgd.

De opleiding bestaat uit 2 avonden en wordt gegeven in ons lokaal aan de Berkenweg 43 A te Baarn. De lessen worden gegeven op een nader te bepalen avond van 19:00 tot 22:00 uur.

Kosten
De kosten voor de opleiding bedragen € 100,- voor niet-leden van de KNV EHBO afdeling Baarn.
De kosten voor de opleiding bedragen € 75,- voor leden van de KNV EHBO afdeling Baarn.
Dit is inclusief lesmateriaal, koffie / thee tijdens de les en de examenkosten.

Informeert u ook eens bij uw zorgverzekeraar. In sommige gevallen betaalt uw zorgverzekeraar mee aan de kosten voor een EHBO opleiding.

Aanmelden
Wilt u zich aanmelden voor de opleiding Wandelletsel bij de KNV EHBO afdeling Baarn? Meld u zich dan nu aan via het inschrijfformulier. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk contact opnemen.

Certificaat
Het Certificaat geeft aan dat uw kennis en vaardigheden op het gebied van Eerste Hulp bij Wandelletsel voldoen aan de eindtermen van Het Oranje Kruis. Het Certificaat kan actueel gehouden worden door het iedere 2 jaar te her certificeren. In die periode houdt u uw kennis op peil door nascholing bij de KNV EHBO afdeling Baarn te volgen.

Examen
Om in het bezit te komen van het geregistreerde Certificaat Eerste Hulp bij Wandelletsel moet de kandidaat worden getoetst door een Instructeur Eerste Hulp bij Wandelletsel. (Het Oranje Kruis, 2017)