Eerste Hulp Aan Kinderen (EHAK)

Algemene informatie
Met het certificaat Eerste Hulp Aan Kinderen (EHAK) bent u voorbereid op Eerste Hulp handelingen bij zuigelingen en kinderen.  Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid stelt eisen aan de eerste hulp kennis en vaardigheden van de gastouders. Het geregistreerde certificaat Eerste Hulp van Het Oranje Kruis voldoet daaraan. Voor meer informatie over de wettelijke regelingen zie hier.

Opleiding
De KNV EHBO afdeling Baarn organiseert in het cursusjaar 2018 / 2019 weer opleidingen voor het Certificaat Eerste Hulp Aan Kinderen conform de richtlijnen van het Oranje Kruis. Voor de opleiding Eerste Hulp Aan Kinderen is geen specifieke vooropleiding nodig.

De opleiding bestaat uit 12 uur en wordt gegeven in ons lokaal aan de Berkenweg 43 A te Baarn. De lessen worden gegeven op zaterdagen van 9:00 tot 13:00 uur of op avonden van 19:00 tot 22:00 uur.

Kosten
De kosten voor de opleiding bedragen € 120,-.
Dit is inclusief lesmateriaal, koffie / thee tijdens de les en de examenkosten.

Informeert u ook eens bij uw zorgverzekeraar. In sommige gevallen betaalt uw zorgverzekeraar mee aan de kosten voor een EHBO opleiding.

Aanmelden
Wilt u zich aanmelden voor de opleiding Eerste Hulp Aan Kinderen bij de KNV EHBO afdeling Baarn? Meld u zich dan nu aan via het inschrijfformulier. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk contact opnemen.

Certificaat
Het Certificaat geeft aan dat uw kennis en vaardigheden op het gebied van Eerste Hulp Aan Kinderen voldoen aan de eindtermen van Het Oranje Kruis. Het Certificaat kan actueel gehouden worden door het iedere 2 jaar te her certificeren. In die periode houdt u uw kennis op peil door nascholing bij de KNV EHBO afdeling Baarn te volgen.

Aansprakelijkheidsverzekering
Iemand in het bezit van een geldig certificaat Eerste Hulp aan kinderen van Het Oranje Kruis is verzekerd tegen aansprakelijkheid voor schade aan zaken of personen wanneer zij eerste hulp verlenen.

Examen
Het examen wordt afgenomen door een Instructeur Eerste Hulp aan kinderen met aantekening PBLS/AED erkend door de NRR. (Het Oranje Kruis, 2017)