Diploma Eerste Hulp (DEH)

Algemene informatie
Met het Diploma Eerste Hulp van Het Oranje Kruis bent u in staat op een juiste wijze Eerste Hulp aan zuigelingen, kinderen en volwassene te verlenen. Op uw werk, op straat, maar ook thuis. U leert bijvoorbeeld wat u moet doen als iemand zich in zijn vinger snijdt, zich bij het uitstappen uit de bus verstapt of in de rij bij de kassa in elkaar zakt.

Opleiding
De KNV EHBO afdeling Baarn organiseert in het cursusjaar 2018 / 2019 weer opleidingen voor het Diploma Eerste Hulp conform de richtlijnen van het Oranje Kruis. Voor de opleiding Diploma Eerste Hulp is geen specifieke vooropleiding nodig.

De opleiding bestaat uit 10 avonden en worden gegeven in ons lokaal aan de Berkenweg 43 A te Baarn. De lessen worden gegeven op woensdagavond van 19:00 tot 22:00 uur.

Kosten
De kosten voor de opleiding bedragen € 220,-.
Dit is inclusief lesmateriaal, koffie / thee tijdens de les en de examenkosten.

Informeert u ook eens bij uw zorgverzekeraar. In sommige gevallen betaalt uw zorgverzekeraar mee aan de kosten voor een EHBO opleiding.

Aanmelden
Wilt u zich aanmelden voor de opleiding Diploma Eerste Hulp bij de KNV EHBO afdeling Baarn? Meld u zich dan nu aan via het inschrijfformulier. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk contact opnemen.

Diploma
Het Diploma geeft aan dat uw kennis en vaardigheden op het gebied van Eerste Hulp voldoen aan de eindtermen van Het Oranje Kruis. Het Diploma kan actueel gehouden worden door het iedere 2 jaar te her certificeren. In die periode houdt u uw kennis op peil door nascholing bij de KNV EHBO afdeling Baarn te volgen.

Aansprakelijkheidsverzekering
Iemand in het bezit van een geldig Diploma Eerste Hulp van Het Oranje Kruis is verzekerd tegen aansprakelijkheid voor schade aan zaken of personen wanneer zij eerste hulp verlenen.

Examen
Het examen Eerste Hulp staat open voor aankomende eerstehulpverleners vanaf 16 jaar. Voor 12 tot 16-jarigen is het mogelijk om met toestemming van de ouders/voogd deel te nemen aan het examen en na schriftelijke instemming van de bestuurder van Het Oranje Kruis. Het onafhankelijke examen wordt afgenomen door een examenteam van Het Oranje Kruis. (Het Oranje Kruis, 2017)